TIME'S UP...

Midt oppi en periode med både med både årsoppgjør og bokprosjekt datt det plutselig en dag inn en henvendelse på mailen min. En god venn skulle på tur til Frankrike og Italia, og hadde lyst til å ha meg med. Her var det tydeligvis heller ikke mulig å si nei. Sær som jeg er satte jeg som forutsetningen for turen at jeg skulle få lov til å jobbe. Så fikk jeg igjen muligheten til å jobbe videre med samtidsskildringen En Passant. Strekker tiden til vil det igjen lukte sterkt av linolje og terpentin på atelieret fremover.

Last Comic Standing, Firenze 2010. Fra samtidsskildringen En Passant.

Last Comic Standing, Firenze 2010. Fra samtidsskildringen En Passant.

De siste årene etter finanskrisen og den følgende flyktningkrisen har Europa vært definert av en økende proteksjonistisk vind. Det har blitt sagt at Italia er Europas dørstokk, og hvert år krysser tusenvis av båtflyktninger Middelhavet, fra Afrika til Italia, med livet som innsats. Politikken i Italia har de senere årene vært preget av stor ustabilitet og regjeringsskifter, og man leter igjen etter sterke ledere. Berlusconi agerer igjen i kulissene, og er etter sigende den eneste med substans nok til å ha kontroll på mafiaen. Glemt er korrupsjon og ruinerte småsparere. 

Etter å ha sluppet unna det ytre høyrepartiet Nasjonal Front og Marion Anne Perrine "Marine" Le Pen med et skrik, har Frankrikes Emanuel Macron seilt opp som det nye håpet for dialog på verdensbasis. På spørsmål om hva Macron mener om Trump og hans politikk på Iran og USAs stadige endring av standpunkt i både atomavtalen og Parisavtalen, var svaret enkelt og greit  – Sinnssyk. 

IMG_E1039.JPG

Det er nå bare få timer igjen til Trumps kunngjøring(klokken 20.00 norsk tid). Hvis Trump holder valgkampløftet om å trekke USA ut av den tre år gamle atomavtalen med Iran, frykter de mest pessimistiske ekspertene krig med landet, en langt mer uoversiktlig situasjon i hele regionen, forverring av forholdet mellom USA og allierte i Europa, samt et nytt bunnpunkt for amerikansk diplomati. «Bare Iran vil tjene på å forlate restriksjonene på atomprogrammet», skrev britenes utenriksminister Boris Johnson i en kronikk i New York Times i går.

«Det er å åpne Pandoras eske», har Emmanuel Macron uttalt til Der Spiegel. Kilde: Filter Nyheter

M