RELEASE

29. AUGUST. DETTE ER DAGEN DET HELE VIRKELG BEGYNNER

I dag slippes de første filmsnuttene til SPEAK OUT!-kampanjen online!!! Jeg har holdt på originalmaterialet så ulidelig lenge, og det er en utrolig følelse å vite at jeg får være en del av noe så stort!!! Vi har kommet til et veiskille.

Filmene er originalopptak fra det amerikanske presidentvalget, og det føles som om jeg har et verdifullt stykke historie i hånden. Jeg gikk sammen med tusenvis av demonstranter mot Trump-Tower kun med et lite HD Canon håndkamera. Jeg var en del av massen, bak overskriftene.  Parolene tok tak i Trump's uttalelser rundt homofili, rase, kvinner og retten til selvbestemt abort. En hyllest til verdiene og en felles enighet om at Trump tråkket på disse. Massene ble jublet frem av den stillestående trafikken, tilskuere og butikkeiere, mens New York's faner vaiet på halv stang i vinden på Queensborough bridge.

Her hjemme i Norge er det nå full valgkamp, og vi kjenner også igjen hardheten i omtale av andre mennesker. Nettrollene har for lengst tatt spranget inn i etablert politikk, og verdiene er hardt prøvet. Det har sjeldent vært et så definert skille mellom frontene som nå, og derfor har det vært ekstra viktig for meg å fundamentere kampanjen SPEAK OUT tverrpolitisk. 

Jeg er selv ingen politiker, men av og til blir jeg rett og slett livredd av å være en del av dette uten å reagere. Jeg vil ikke være en del av en generasjon som ikke gjorde noe da det virkelig gjaldt. 

Gaven fra Dr. Michael Gresalfi, tidl. uavhengig nasjonal sikkerhetsrådgiver i Trump-regjeringen. 8 milliarder Trump-Dollar kommer godt med nå ;)  Les mer... 

Gaven fra Dr. Michael Gresalfi, tidl. uavhengig nasjonal sikkerhetsrådgiver i Trump-regjeringen. 8 milliarder Trump-Dollar kommer godt med nå ;) Les mer... 

For det er ikke til å stikke under en stol at vi lever i en tid med graverende forskjeller i samfunnet og det er frustrerende og skremmende å se hvilken retning verden har tatt. Jeg har fulgt utviklingen av menneskeskjebner i kjølvannet av økonomiske og politiske endringer siden finanskrisen i 2008 fra Europa til USA, jeg har opplevd Cuba under oppmykningen av den amerikanske blokaden, snakket med småsparerne på Island etter at investorene stakk av til City/London etter finanskrisen, kjørt gjennom Europa i en gammel MGB for å overvære Brexit, og dokumentert krisebemanning i forkant(september) av det fatale terroranslaget i Berlin i desember 2016. Så, i november 2016 dro jeg til NYC for å overvære det amerikanske valget, og dét ble en skjellsettende opplevelse.

Idet avstanden mellom fattig og rik øker, samt avstanden mellom folk og styre føles endeløs, blir valgene irrasjonelle og samtidig så fullt ut forståelige. I den vestlige verden er det en stadig økende tendens til å sette grupperinger opp mot hverandre, og med en mistenkeliggjøring av pressen blir det viktigere enn noen gang å vise i alle ledd hva man synes om dagens utvikling.

Og tenk, det nytter! Lokalpartiene Høyre, SV, Rødt, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Miljøpartiet de grønne er med i et felles tverrpolitisk opprop og stiller seg bak verdikampanjen SPEAK OUT!!!  

Dere viser at det er vilje til endring, og jeg er så utrolig glad for å ha fått dere med på laget!!!

 

SPEAK OUT!!!   -DET HANDLER OM Å YTRE SEG

Hensikten med kampanjen er ikke å avsette en demokratisk valgt president, men holdningene. Retorikken fra det amerikanske valget har vært så tydelig at den samtidig har blitt symbolsk. Motivene skildrer folkets reaksjoner, og maner til samhold og motstand mot en økende hatretorikk i den vestlige verden. Mobildekslene i verdikampanjen SPEAK OUT er på sett og vis vår tids «binders".  Det er mange som ønsker å ytre seg der ute, og ofte mangler ordene. Denne kampanjen, med Elisabeth Warren’s oppfordring (Speak Out!), gir en mulighet til nettopp det.

170206_2061_2000px-1.jpg

M

*En binders i jakkeoppslaget ble brukt demonstrativt som tegn på samhold under 2. verdenskrig, i protest mot okkupasjonsmakten og dens norske forbundsfeller. Dens evne til å «holde sammen» var grunnen til at den ble funnet egnet til formålet.