TYSKLAND I ALARMBEREDSKAP..

Berlin, en smeltedigel av uendelige kulturer. Et land som i løpet av den siste tiden har vært utsatt for flere terroranslag. For første gang siden den kalde krigen har regjeringen gått ut og rådet befolkningen til å hamstre inn til en eventuell forestående krise. Cyberkrise er gjengangeren. Ikke så mye nevnt i norske aviser, men de overskriftene selger kanskje ikke like mye?  Befolkningen i Tyskland er tydeligvis splittet om temaet, men de fleste tar det med et smil. Varmen slår ned mot et Berlin badet i solskinn, og det er liksom litt for deilig vær til å være engstelig..

Dagene har gått som i en vind. Å lete etter gode motiver kan være en utfordring. Iogmed at jeg utelukkende leter etter speilinger, så er jeg avhengig av at solen står lavt nok på himmelen fra den riktige vinkelen for å kunnefange de beste speilingene. Alt også avhengig av årstid og geografi. Med meg på noen av rundene hadde jeg denne gangen med meg fantastiske Mario til å sjekke lysforhold og sette rammen for noen av motivene. Det gjorde sitt til at vi fant det magiske klokkeslettet til Berlinmotivene, som i månedsskiftet, august/september viste seg å være fra knappe 17.30 til 19.00.

Igjen viste det seg at det ikke går an å ta bilder av absolutt alt man kan tenke seg. Å fotografere inn i bankfilialen foran "Der Bundestag" var kanskje ikke det aller lureste ;)

Stay tuned!

M