EN PASSANT.. ET NYTT KAPITTEL

Det har vært en lang sommer.. Forestillingen, en Passant henger fremdeles igjen i rommet og i kroppen. To år med forberedelser har tatt på og ble en fantastisk opplevelse denne ene kvelden på Vemork, Rjukan.

Allerede uken før forestillingen reiste jeg sammen med teaterprodusent, Vibeke Lie og regissør, Jose Maria Lopèz for å forberede forestillingen. Vi ble innkvartert på nærliggende Vierli, og startet en daglig pendling til forberedelser i Rjukan by, hvor vi fikk låne selveste festsalen for regi og øvinger. Vi fikk en imponerende god mottakelse fra Tinn Kommune som sammen med Industriarbeidermuseet, Vemork virkelig stod på for å støtte prosjektet frem til visning den 26. juni. Her kan man trygt kalle Tinn en foregangsmodell innen satsning på lokal kunst og kultur. Med tanke på hva denne satsningen og ikke minst engasjementet gjør for turismen i kommunen kan man også konstatere at det lønner seg. Hjertelig takk igjen for at dere har troen!

Selveste Øyvind Berg innledet forestillingen med en saftig og tankevekkende prolog, filmet midt i den norske blomsterenga. Et herlig paradoks til mye av det som skjer få skritt utenfor.. Publikum kunne så glede seg over Per Erik Andersens mesterlige fremførelse av Håkan Sandells vakre og samtidig betimelige skurrende ord til bildene fra serien En Passant. Tonsatt av de dyktige komponistene og musikerne, Gunnar Dale og Knut Nyheim på flygel og fiolin. Rammet inn av flotte projiseringer av Sigurd Ytre Arne. Å få vise historiene/bildene mine i et slikt mangfold av nerve og kompetanse føltes storslått, og gjør meg nærmest nummen bare ved tanken nå i ettertid.

Iogmed at denne forestillingen også var et filmsett ble også publikum til kveldens siste forestilling "utsatt for droner.. " En fascinerende og nødvendig opplevelse i Vemorks fantastiske lokaler :D. Gleder meg stort til å se opptakene. Nå er det Mica Film som tar regien et stykke fremover for å sette sammen piloten til forestillingen og dokumentaren, En Passant. Jeg krysser fingrene :)!

Komponister og musikere; Fra venstre, Gunnar Dale og Knut Nyheim fra forestillingen En Passant.

Komponister og musikere; Fra venstre, Gunnar Dale og Knut Nyheim fra forestillingen En Passant.

Gunnar Dale, fra forestillingen En Passant.

Gunnar Dale, fra forestillingen En Passant.

Forteller og skuespiller, Per Erik Andersen

Forteller og skuespiller, Per Erik Andersen

Takkelisten er lang, og umulig å komme utenom.

 

Først av alt, tusen takk til et fantastisk team!!!! Uten dere hadde det ikke vært mulig!!!

Stor takk til lokale sponsorer som, Telemark Utviklingsfond, Tinfos Energi AS, Notodden Energi AS, Telemark Trykk AS, Tinn Billag AS og Tinn Kommune som gjorde dette gjennomførbart.

En ekstra takk til NUAS, Rjukan Næringsutvikling AS, Norsk Industrimuseum, Vemork, Helge Andersson, Mica Film AS, og Erlend Dahle for suveren bistand og støtte, og ikke minst hjertelig takk til publikum!!!!

M