IT AIN`T OVER UNTIL THE FAT LADY SINGS..

På tross av en mild høst har jeg fått en forsmak på vinteren gjennom en sliten kropp og sinn etter en intensiv prosjektperiode. Å være kunstner i Norge er virkelig ingen dans på roser, og allikevel sitter jeg fast i et valg/giftemål som kjennes ut som om det er for livet. Da må det vel være kjærlighet ;)

Det er trist at mye av potensiell maletid forsvinner i diverse søknader om støtte til prosjekter som ellers er vanskelig å gjennomføre på et kunstnerbudsjett. I våres gikk gledelig nok direktøren for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth ut og oppfordret til entrepenørskap i kunstbransjen. En oppfordring jeg synes var både motiverende og inkluderende. Endelig, tenkte jeg. Det er jo det vi vil.. Søknaden fra prosjektet, En Passant ble ikke tatt opp til behandling selv om alle kriteriene for virksomhet var fylt, men henvist til Kulturrådet som riktig instans. (Se "Åpent brev til Innovasjon Norge/et spill for galleriet" i Billedkunst/ utgave 5) Tommelen definitivt ned for Innovasjon Norges ansvarsfraskrivelse og tydelig pr-stunt!!!

Sakte men sikkert går det fremover igjen,  gode meldinger tikker endelig inn. Prosjektet, En Passant er nå offisielt i klippen hos filmproduksjonsselskapene, og jeg kan omsider konsentrere meg om å male igjen. Regnskapet må ligge litt til, men jeg sikter meg inn på en oversikt i overskuelig fremtid. Neste utstilling er ved Kunstmuseet, Nord-Trøndelag og er allerede i slutten av januar så nå er det bare tida og veien. Stor takk til både museet og Kulturrådet for både vederlag og etterlengtet utstillingsstipend som reddet julen ;)!

På lille Notodden skjer det også saker og ting. "Kremen" av kunstnere i Hydroparken har gått sammen om et lite prosjekt før jul. Vi holder vanligvis til i samme bygning i næringsparken, og har satt sammen de forskjellige uttrykkene våre til utstillingen under navnet Kunstlab 80.

Med Ørjan Elias Ebbesen Eikemo, Svein Tråserud og Hannah Steinum Kvalvik. Bildet er tatt i forkant av utstillingen. Gråpapiret i vinduet lot utstillingen være en overraskelse frem tiL utstillingsåpningen den 13. november

Med Ørjan Elias Ebbesen Eikemo, Svein Tråserud og Hannah Steinum Kvalvik. Bildet er tatt i forkant av utstillingen. Gråpapiret i vinduet lot utstillingen være en overraskelse frem tiL utstillingsåpningen den 13. november

I samarbeid med både Hydro Næringspark og Cafe Felicia. Med vakre og flittige Hannah som ønsker gjestene velkommen og styrer galleridriften har det blitt en kreativ sammensetning av utstilling på et pop up-galleri i sentrum/Storgata. Det har så absolutt ikke vært noen enkel oppgave å sette sammen en utstilling med så vidt forskjellige uttrykk, og så kan man spørre seg om vi har lykkes.. Stikk innom og se selv :D!