MISSING YOU...

Dag 6, Sarajevo

Uken i Sarajevo startet med en invitasjon til premieren for filmen, "Missing you". En film om savnede mennesker, fra krigs- til zunamiofre, og de som ble igjen. Fortsatt søkende og frustrerte over regjeringens manglende tiltak.  Fremdeles er det utav 40.000 ofre fra krigen i Bosnia, over ni tusen personer som fremdeles er savnet. Familier og søkende oppsøker den dag i dag nyåpnede massegraver for å lete etter sine. En tematikk som skapte dramatikk og oppstand i debatten etterpå. Jeg satt selv storøyd og fulgte med på scenene som utspant seg. Beveget over å kunne føle på historiene uten å være direkte rammet selv. På et tidspunkt ble vi alle i salen tilsnakket som pårørende, og jeg følte meg plutselig skyldig i å være så priviligert, i en sal hvor nær sagt alle andre hadde mistet noen. Lommetørkelet mitt brant i lommen, ved siden av den gråtende sidemannen min...

Jeg har nå endelig begynt å jobbe. De siste dagene har gått med på å finne passende locations for nye motiver. Iogmed at solen står så høyt på himmelen nå på sommeren, og jeg er avhengig av lavt lys til speilingene mine, så ble det endel frustrasjon før jeg fant både riktig sted og klokkeslett for motiver.

 Hadde så en flott prøvephotoshoot med vakre Marija, som storkoste seg som utagerende og interaktiv modell for en dag, og la listen for fremtidige sessions.

Model: Marija Tausan       Photo: Merete Løndal

Model: Marija Tausan       Photo: Merete Løndal

Nå er det blitt natt i Sarajevo. Det er varmt og klamt, og varsler torden, og jeg er som vanlig våken og hvilesløs...  Vanskelig å sove med så mange inntrykk, men jeg skal skisse mitt første utkast på litografistein i morgen på akademiet, og da må jeg være klar og uthvilt. Jeg får gi meg for nå.  

M