EN OPPSTART, OG EN NY REISE BEGYNNER...

Da er internettsiden oppe og går, med hjelp fra fantastisk tålmodige venner. Punkt én på listen over ting å gjøre før avreise kan hukes av, og det føles godt. Jeg har blitt invitert til å være med på INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM JAHORINA i Bosnia og jeg gleder meg til å fokusere mer på kunst og læring en måneds tid, og å kunne legge direktørhatten på hyllen for en stakket stund.. De siste månedene har for det meste gått med til å jobbe med prosjektet og forestillingen, En Passant. en forestilling jeg har svimlende intensjoner med, men fremdeles er det en lang vei igjen.

Så istedenfor å male har det for det meste vært jobbing rundt presentasjon av konseptet.  Nylig bar det frukter i form av et fremtidig spennende samarbeid med filmproduksjonsselskapet, Mica Film, som vl følge turneen når den tid kommer. Utrolig godt å brenne for det samme, og ha felles vyer. For det kunne jo selvfølgelig ha vært riktig så ensomt med disse store ambisjonene. Nå vil de neste dagene gå med til å lage de siste skrivene rundt prosjektet, som skal sendes ut før høstens budsjetter legges. Så får vi krysse fingrene og se hva som skjer.

Jeg nevnte for managementet av symposiumet at jeg godt kunne tenke meg å lage grafikk i forkant av oppholdet, siden jeg nå først gjester landet. Jeg liker at motivene mine, som omhandler historier og menneskeskjebner får et preg av en annen kultur. Noe som gjerne skjer i samarbeid med nye kolleger fra andre nasjoner. Å gjennom et samarbeid komme frem til en felles ny historie som tilføyes bildet gjennom en annens tolkning synes jeg er en spennende tanke.  Nå har de utrolig nok klart å få meg inn på Akademiet for Kunst i Sarajevo, og spanderer gjestfritt husvære under oppholdet mitt i Bosnia. Jeg er imponert og beæret. Siden det er svært så vanskelig å få tak i materialer i Bosnia, så skal de bestilles via Tyskland. De fleste av de tyske firmaene leverer dessverre ikke til Bosnia,  så da kom forslaget om å sende materialene med "en eller annen" på bussen, siden det var snakk om lett flambare og til dels ekslposive emulsjoner som kunne bli litt vanskelig å få med seg på flyet fra Norge…  Lurer litt hvordan dette skal gå.

Nå må jeg virkelig  begynne å pakke til turen snart, men så står det jo et maleri og roper på meg..