ET UVANLIG HYGGELIG MØTE OG 8 MILLIARDER TRUMP-DOLLAR RIKERE

Oi! Denne uka gikk fort...

Bluesfestivalen og straks også ferietiden over for denne gang, og jeg merker at det endelig blir enklere å få tak i folk. Livet kan liksom gå videre nå som alle andre kommer hjem fra ferie.

På atelieret er tiden nå satt av til organisering etter kaotiske dager og ikke minst et forsøk på å finansiere prosjektet SPEAK OUT. Lønnsnivået til kunstnere spøkes det ellers riktig mye om.. bra at en overveldende del av oss er både surrealister og idealister. Hadde ellers blitt svært lite kunst i verden. Apropos kunst så ble det jammen ferdig et nytt motiv midt oppe i det hele. Motivet Connected henger nå nyinnrammet på veggen i atelieret, og jeg gleder meg til enda flere motiv.

 Dagen etter det amerikanske valget demonstrerte titusener mot Trumps ytringer om rase, homofili, kvinnesyn og retten til selvbestemt abort. Alle disse skjebnene, så underlig samstemt. Et jeg ble et oss. 

 Dagen etter det amerikanske valget demonstrerte titusener mot Trumps ytringer om rase, homofili, kvinnesyn og retten til selvbestemt abort. Alle disse skjebnene, så underlig samstemt. Et jeg ble et oss. 

En velment gave til opprettholdelse av kunstnerinnens slaraffenliv. 8 milliarder Trump-Dollar kommer godt med ;)

En velment gave til opprettholdelse av kunstnerinnens slaraffenliv. 8 milliarder Trump-Dollar kommer godt med ;)

I løpet av årets Bluesfestival hadde jeg den hittil usannsynlige gleden av å bli kjent med Dr. Michael Gresalfi, tidligere uavhengig nasjonal sikkerhetsrådgiver i Trump-regjeringen og med en overveldende merittliste gjennom tiår. Han var fantastisk nok en av de absolutt første som ble avsatt av den sittende regjeringen, så det var en temmelig surrealistisk opplevelse å spise middag med og diskutere politikk med ham. En liten tur på taket over den evig vakre Verdensarvbyen Notodden ble det også tid til Stor takk til Michael, hans søte kone Debbie og musikeren Joe Wakely for å holde ut med litt over måte engasjerte meg! 

 

 

Midtsidepike ble jeg visstnok også siden sist, med mye god reklame for den lokale Røde Kors- butikken :). Nå nærmer det seg avspark og jeg gru-gleder meg noe veldig til min royale debut. Tror med sikkerhet at jeg er den mest skyggeredde kunstneren i mils omkrets. Skulle gjerne hatt med noen å holde i handa, men det fikk jeg ikke lov til ;)

 

 

 

 

 

 

ET KONGERIKE FOR EN FOTOGRAF...

IMG_7076.jpg

De siste dagene har vært som i en storm. Virvlende og spennende opplevelser som setter en til tider helt ut av fokus. Har jobbet med å utsmykke vakre Brattrein Hotell i tide før Bluesfestivalen. Et siste opplag måtte ferdigstilles, passende brosjyrer måtte lages og foldes, rammer ble laget av en rammemaker jeg ikke ante satt inne med så mye energi ;), og ikke minst så måtte alt på veggene i tide. Det hele gikk med et skriiik og resultatet ble fantastisk(sa hun beskjedent ;)) Jeg gleder meg stort til å vise noen bilder fra hotellet når den verste virvelen har lagt seg og gjestene har forlatt Notodden igjen. Da lokalavisen midt oppe i det hele ringte for å skrive om deltagelsen min ved utstillingen i Dronning Sonja Kunststall ringte jeg en god venninne for å spørre henne om å ta noen brukbare pressefoto i en litt vel hektisk hverdag, så jeg kunne ta intervjuet på telefon. Men det er jo ikke trygt å gjemme seg bak kamera når man ser ut som man er tatt rett ut av en roman av Jane Austin.. Tusen takk for resultatet og ikke minst leken, vakre og flinke Torhild med det utrolig store hjertet ;)!

WEEEE!!!!

Så glemte jeg jammen å si at jeg skal på slottet!!! Ordet klinger fagert i ørene til en plutselig svært så ydmyk kunstner fra Telemark. I forbindelse med H.M Dronningens 80-årsdag stilles donerte verk ut på Dronning Sonja Kunststall i sommer. Deriblant motivet Faith fra serien En Passant Limitless. Deretter skal det inn i Dronningens egen samling, og jeg er ikke mer komplisert enn at jeg synes det er skikkelig stas. Synes det gjør ekstra godt at dette er et av to motiver som brukes i verdikampanjen SPEAK OUT. Så er det en dronning verdig liksom ;) Utstillingen skal vise et tverrsnitt av norsk grafikk, og jeg gleder meg stort til å se utstillingen.

Antrekk: Pent daglig er vel litt verre. Hva i all verden kler man på seg for et slottsbesøk?              Kjenner stressnivået stiger drastisk her ;)

M

 

 

 

LITT PERSPEKTIV PÅ EN HELT VANLIG TIRSDAG...

Noen ganger trenger man bare denne ene spesielle dagen for å få litt feste i hverdagen. Å se at man baler med mange av de samme tingene og senke skuldrene i fellesskap. Love seg selv å bare tørre litt mer fremover. Gi litt mer f.. og lage fantastiske minner å tære på.  Tirsdag ble en sånn dag. Vi klatret opp på taket i Hydroparken, høyt over Notodden og Heddalsvannet. Vi hadde tilgang til egen yogainstruktør og sexolog, og ordene falt nok lettere enn vi først hadde trodd. Vi pustet ild og svaiet på hoftene i strålende solskinn og lett bris, vi delte av hverandres hverdag og tanker, og kunst og Cava ble det selvfølgelig også ;) Tenk at så fine mennesker fant veien til atelier mitt...

Takk til dere som lagde et så vakkert minne!

M

FOR EN UTROLIG DEILIG DAG!!!

Ute skinner solen, og jeg kunne ikke ha brydd meg mindre. Fikk akkurat inn første videospot til verdikampanjen SPEAK OUT, og nå tror jeg at jeg kunne løpt rundt atelieret...flere ganger.

Jan-Thomas fra GJETORD er tilbake fra NYC og har begynt å utforme de første spotene. Det er rart det med ting man brenner for. At andre ser og skjønner hva det betyr. Akkurat nå var det godt å ha den følelsen av å ha blitt helt og holdent forstått, og jeg gleder meg til fortsettelsen :).

 

Sommerklem, M

MAKE A WISH. TAKE A CHANCE. MAKE A CHANGE

Noen dager egner seg best til å sitte på taket i solen, og i dag føler jeg meg ekstra heldig som kan ta møtene ute ;) Sommeren nærmer seg med stormskritt lille vakre Notodden i hjertet av Telemark. Jeg har lagt årsoppgjøret til side for en dag(ja, jeg vet jeg er på overtid :O) og tilbrakt dagen på ateliertaket i strålende solskinn og fabelaktig godt selskap med de to sexologene Camilla Roald og Thomas Algren Lyckvall isteden. 

Gode samtaler krever gode pauser ;)

Gode samtaler krever gode pauser ;)

I inspirerende selskap har det vært snakket om alt fra politikk til kropp, pust og velvære, og selvfølgelig også kunst.

 Mye spennende vil skje fremover, og jeg gleder meg til å fortelle mer veldig snart. Følg med!!!

M

Silketrykket, "This is What Democracy Look's like" fra samtidsserien "En Passant, Limitless" fant et nytt hjem hos dette ytterst sjarmerende paret.

Silketrykket, "This is What Democracy Look's like" fra samtidsserien "En Passant, Limitless" fant et nytt hjem hos dette ytterst sjarmerende paret.

SMÅDJEVLER

For en dag. Det regner smådjevler ute og våren virker så altfor langt vekk. Har akkurat kommet hjem fra trykking i Siljan igjen og atelieret kunne trengt noen grader mer. Allikevel er det deilig å være meg akkurat nå.

Jeg er endelig ferdig med et av de bildene som skulle komme til å bety mest for meg fra min siste reise til NYC under valget. Kilden til referansene er hentet fra et lite HD Canon håndkamera, og det føles som om jeg har et verdifullt stykke historie i hånden. Jeg har scener media ikke har. Jeg var en del av massen, bak villedende overskrifter.  JEG VAR DER :)!!!

Det var denne ene fantastiske kvinnen. Hun var avkledd oventil, og selv har jeg alltid hatt en skummende uvilje mot kvinner som kler av seg for å fremme et budskap, traff jeg på den ene som overdøvet alt annet og fikk meg til å lytte. Blek og funklende i skinnet fra de kveldsåpne forretningene, og med pussy power og en pil malt på magen. –This is what democracy look’s like, ropte hun.  Jeg glemmer aldri den vibrerende karakteren og styrken, og ordene hun kastet mot oss alle.

 Så var hun vekk, men minnet av henne tok jeg med meg og deler med dere i dag.. 

This is What Democracy Looks like

This is What Democracy Looks like

Knapt en dag etter at vi selv feiret vår egen frigjøringsdag, kastet Trump sjefen for FBI som var ansvarlig for etterforskningen rundt Trumps forhold til Russland.. Den sittende regjeringen har fått fjernet Det hvite Hus' informasjonsside for homoseksuelle rettigheter, samt statsstøtten til enhver forening som støtter familierådgivning som inneholder abort(les, golden gab rule!), pressen blir mistenkeliggjort, kritiske røster blir klubbet ned eller saksøkt.. Listen blir bare lengre og lengre.

Man trenger virkelig de sprø, de modige, de besluttsomme, og ikke minst de som klarer å inspirere og engasjere. Jeg takker min skaper(hvem nå enn det måtte være) for et privilegert liv i Norge, som for tiden også har et tydelig justeringsbehov i den blomstrende kynisme i både næring og politikk. Når ble Norge bare høyre eller venstre? Å skape splid mellom grupperinger er en urgammel taktikk når noen ønsker å oppnå noe, og USA er langt fra alene om å ha en gryende proteksjonisme.

Det kan være lurt å merke seg hvem som egentlig tjener på det når kritiske røster skal "beskytte" befolkningens behov.

Takk for denne gang!  

M                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

Ps! Det ligger flere nye motiv inne på websiden min.  

DON'T PUT YOUR FAITH IN MY STOMACH

Fra NYC fikk jeg med meg både spennende og livsendrende inntrykk og minner. Til strofene "my body my choice/her body her choice" marsjerte kvinner og menn samstemte mot Trump Tower i protest mot Trumps uttalelser om selvbestemt abort. Det er rart med det, men det finnes den dag i dag overraskende mange menn som føler seg mer kompetente til å bestemme over kvinnens kropp enn kvinnen selv, så da også denne fantastiske kvinnen snek seg inn på kameralinsen min ble dette motivet til.

Denne er til alle kvinner uten gangsyn ;)  Fortsatt god påske!

M

Digital grafikk                   Tittel "Dont put Your Faith in My Stomach"              

Digital grafikk                   Tittel "Dont put Your Faith in My Stomach"              

FRA BOHEM TIL DIREKTØR IN NO TIME ;)

Ikke så verst å våkne på kontoret når det ser slik ut :) #kosekroken

Ikke så verst å våkne på kontoret når det ser slik ut :) #kosekroken

Så var vi i gang igjen. Fra bohemsk male- og filmnatt til kommersialisering og nettløsninger, samt optimalisering av vareflyt.. Ingenting å si på variasjon i jobben :)

Uansett så er det kursing med Telemark Online som gjelder i dag, om enn i en litt redusert utgave etter nattens krumspring. 

 

Ps! I dag presenteres også kunst av undertegnede på FineArt's sider og Nyhetsbrev. Følg med!

Optimalisering av vareflyt med firmaet Colliflow.

Optimalisering av vareflyt med firmaet Colliflow.

STERKE VENDINGER FOR EN SART SJEL..

SPEAK-OUT-kampanjen har startet globalt, og jeg har sjelden fått så mye kjeft :O.  Det er i allefall tydelig at jeg har truffet en nerve, så noe må jeg jo ha gjort riktig ;). Illsinte Trumpsuportere har uten hemninger eller blygsel fortalt hva de synes om innblanding fra verden utenfor, og hva jeg heller burde bruke munnen min til.. Ja, det er ingenting å si på kreativiteten.  Det hjelper lite å henvise til at kampanjen er en skildring og motstand mot retorikken og verdipolitikken som har vært spesielt synlig de siste par månedene, og ingen oppfordring til kupp!!! Heldigvis er det overveiende støtte, men det som er skremmende er at støttespillerne med få unntak er forholdsvis lavmælte. Trollene har helt tydelig regien online. Heldigvis tør verden utenfor si ifra om at den globale verdipolitikken er i ferd med å gå av hengslene, og at det angår oss alle!!!

SPEAK OUT- kampanjen har derfor også endelig kommet hjem. Fantastiske Elisabeth Fosse på YOGAFABRIKKEN er førstemann ute til å ta de inn i sortimentet!!! Stort tøffere er det vanskelig å bli ;)

SPEAK OUT!!!

Endelig i gang med 2017. Sent men godt ;) Etter at 2016 ble avrundet med sensur av et av mine nyeste motiver, og utløseren for dette var ikke mindre enn en skildring av en demonstrasjon mot USA' s nye president, er jeg klar for å komme med en motreaksjon.

Den ene nyheten etter den andre har haglet over oss alle, og jeg har hatt et sterkt behov for å gjøre NOE, og noe blir i mitt tilfelle å mobilisere. Ikke mot selve valget, for det er gjort, og vi får håpe at noen og enhver lærer på falitten i dårlig kommunikasjon mellom folk og styre. Det finnes alltid kyniske mennesker som utnytter andre menneskers behov for en tilsynelatende vei ut av håpløsheten. En kynisme som burde tas alvorlig og som kjennetegner hva vi har mot oss. Kall det en omvei på vei til en bedre kommunikasjon. Nå er det nå engang sånn det har blitt. Det betyr allikevel IKKE at vi skal finne oss i diskriminerende og nedsettende utfall mot grupperinger, være seg kvinner, homofile, flyktninger og/eller andre raser. Det er skremmende å se at intet mindre enn en familiebedrift kontrollerer en mektig nasjon, og at bedriftsledere representerer og kontrollerer staten. Sjefen for sikkerhetsrådet er benket, kritikk mot nye senatsmedlemmer tolereres ikke, og den frie pressen projiseres til å bli den nye folkefienden. Det er velkjente og skremmende tendenser som hersker, og å tro at dette ikke vil treffe oss på veien ut er naivt. Midt oppe i det hele er jeg merkelig optimistisk fordi jeg ser at det samler, og når folk står sammen så skjer bra ting.

Utifra den nye serien med motiver fra valget i NYC har jeg laget en gadget som skal være med å synliggjøre mobiliseringen.

Klikk her for bestilling: 

Motivene står for både samholdet og motstanden mot å identifisere seg med essensen av de verdiene som har florert fra Det Hvite hus de siste 100 dagene, og viljen til å stå opp mot troll. Vær så snill og del!!!!

CHANGE IS GONNA COME..

Hurra! da er det endelig klart!!! Trykkene ligger klar i nettbutikken og det kjennes litt som julaften alt :). Sikre deg et stykke historie i dag!!! Aller hjerteligst takk til Hannah som har løpt gjennom gjennom den gnistrende vinterkulden, og atter en gang fått orden på det tekniske i tide.

Motivet er fra silketrykkserien En Passant Limitless. En samtidsskildring om menneskeskjebner i kjølvannet av økonomiske og politiske endringer. Motivet er hentet fra demonstrasjonen ved Trump Tower, dagen etter valget i USA 2016. Titusener av demonstranter protesterte mot Trump' s uttalelser om fargede, kvinner, homofili, og retten til selvbestemt abort. Parolen, Not my president runget gjennom New York' s gater, mens demonstrantene ble heiet fremover mot Trump Tower.

Motivet er fra silketrykkserien En Passant Limitless. En samtidsskildring om menneskeskjebner i kjølvannet av økonomiske og politiske endringer. Motivet er hentet fra demonstrasjonen ved Trump Tower, dagen etter valget i USA 2016. Titusener av demonstranter protesterte mot Trump' s uttalelser om fargede, kvinner, homofili, og retten til selvbestemt abort. Parolen, Not my president runget gjennom New York' s gater, mens demonstrantene ble heiet fremover mot Trump Tower.

Motivet er fra silketrykkserien En Passant Limitless. En samtidsskildring om menneskeskjebner i kjølvannet av økonomiske og politiske endringer. Motivet er hentet fra NYC, valgnatten 8. november 2016 Mødrene til ofrene i Charlotte sto samlet opp om den første kvinnelige presidentkandidaten i USA' s historie. En fremtid bygget på tillit og forsoning, på tvers av raser og kjønn.

Motivet er fra silketrykkserien En Passant Limitless. En samtidsskildring om menneskeskjebner i kjølvannet av økonomiske og politiske endringer. Motivet er hentet fra NYC, valgnatten 8. november 2016

Mødrene til ofrene i Charlotte sto samlet opp om den første kvinnelige presidentkandidaten i USA' s historie. En fremtid bygget på tillit og forsoning, på tvers av raser og kjønn.

LITT VINGLETE KANSKJE ;)

Det er snart jul. Inne har jeg satt opp et riktig så trivelig lite juletre, og jeg går og småspiser på en deig som egentlig skulle ha blitt en kake, men det prosjektet tror jeg er tapt ;) Det har vært et hektisk år, og julen har jo alltid vært tiden for refleksjoner. I en tilværelse som for det meste føles temmelig grei å forholde seg til, har jeg alltid hatt et behov for å forstå mer av det som skjer utenfor min egen bakgård. Jeg har forstått at det ligger så mye mer bak overskriftene enn det vi blir vist i media. Ja, gjerne det motsatte, men hadde det solgt like godt da?

Jeg er så heldig og priviligert at jeg kan reise. Ikke fordi jeg må flykte eller forlate alt og alle jeg har, men for å se og forstå, for så å kunne komme hjem til de jeg er glad i. Jeg har fått reise sammen med fantastiske venner, med kameraet i hånden, kun drevet av eventyrlyst og forskertrang.

 

I jakten på motiver har jeg i år kunne glede meg over en vill ferd gjennom Europa i en gammel MGB(se blogg!) Foruten en fantastisk modig/tålmodig copilot og ankerkvinne hadde jeg et utrolig hjelpsomt team på telefonen og dere lesere i ryggen. Jeg kjenner på minnet av å sitte ute i London en regnværsnatt, idet britene bestemmer seg for å ikke la seg dirigere av Brüssel mer. Rykke opprømt sammen med spennende bekjentskap under parasollene og en stormende himmel. Natten etter var Brexit et faktum og verden ganske så anderledes.

 

AVSKJEDSBREV FRA "NÆROMRÅDENE"

Sommeren ble preget av terroranslag og en flyktningstrøm de aller færreste klarte å forholde seg til. Har lært meg at uttrykket "våre nye landsmenn" har fått en helt annen klang nå enn før, Østerrike slapp så vidt unna et valg av en høyreradikal leder med et skrik dénne gangen, og her hjemme har vi en innvandrings- og integreringsminister som lager reallity-tv av jakt på uovlige immigranter, mens hun hevder at solidariteten med mennesker på flukt helst skal begrense seg til hjelp i nærområdene.  I mellomtiden sendes det avskjedsbrev til verden fra Aleppo fra mennesker som nå bare venter på å dø.

Tyske mydigheter gikk i sommer for første gang siden den kalde krigen ut og rådet befolkningen til å hamstre inn mat og drikke i tilfelle nye anslag etter sommerens terroranslag. Det viste seg at tyskerne selv tok det hele med knusende ro, men det er jo heller ikke så salgbart, så dét hørte vi lite om. Foruten å ha blitt vist bort fra Reichstag som litt vel nærgående fotograf var det ingen synlig fare på fære :D.

 

REISEN TIL AMERIKA

Så nærmet det seg det store valget i AMERIKA. Storebror som har en finger med i spillet sånn temmelig overalt skulle få en ny president. Den 8 november stod mødrene til de drepte fargede i Charlotte og gav sin uforbeholdne støtte til den første kvinnelige presidentkandidaten i USA. En markering som kjentes sterkt og samlende, på tvers av raser og konflikter. Troen på endring var present. Å stå i den jublende massen styrket av troen på noe større enn oss selv var overveldende og skjellsettende.

Fra silketrykkserien En Passant, Limitless | Faith | straks tilgjengelig i webshop. Ta kontakt her ved kjøp! |

Fra silketrykkserien En Passant, Limitless | Faith | straks tilgjengelig i webshop. Ta kontakt her ved kjøp! |

Vi har alle vært vitne til kanskje en av vår tids mest skitne valgkamper. Folk fikk forståelsen av at de hadde valget mellom "pest eller kolera" og valgte deretter. Igjen stod man opp med et Brexit duvende i horisonten for å velge bort et stadig økende gap mellom styre og folk, og endte opp med en familiebedrift i ledelsen. Et valg som i det store og hele ble gjort for å "rock the boat", uten tanke på at de eneste som bærer redningsvest er "den ene prosenten". Den nasjonale komitéen består i dag av managere fra hedge fonds som skal hjelpe de fattige, oljedirektører som diplomater, fornektere av klimaforandringer til å skjøtte miljøvern, fastfoodmagnater til å forvalte arbeidsrett..  Når arbeidsløse og Wallstreet heier på samme kandidat så burde virkelig noen og en hver stoppe opp og spørre seg hva som skjer.

Dagen etter valget samlet titusener seg i New Yorks gater under paroler som LOVE TRUMPS HATE, THIS IS WHAT DEMOCRACY LOOK'S LIKE og NOT MY PRESIDENT. Paroler som tok tak i Trump's uttalelser rundt homofili, rase, kvinner og retten til selvbestemt abort. En hyllest til verdiene og en felles enighet om at Trump tråkket på disse. Massene ble jublet frem av den stillestående trafikken, tilskuere og butikkeiere, mens New York's faner vaiet på halv stang i vinden på Queensborough bridge. Hjemme ble det fokusert på og kalt opptøyer, men jeg kjenner fremdeles gåsehud oppover armene når jeg tenker på det sammensveisede følget som ble heiet frem mot Trump Tower, lik en vennegjeng som sier ifra til klassens mobber at nå er det nok ;)

Fra silketrykkserien En Passant, Limitless | Not my president | straks tilgjengelig i webshop. Ta kontakt her ved kjøp!|

Fra silketrykkserien En Passant, Limitless | Not my president | straks tilgjengelig i webshop. Ta kontakt her ved kjøp!|

DEKOR

Hjemme opplevde jeg for første gang sensur fra et av mine faste gallerier, som ikke ønsket å fremstå som politisk/partiisk, og markedsføringen ble over natt fjernet fra nettet. Jeg ble først temmelig lamslått over at dette var tilfelle her hjemme i Norge. I en bransje som til tider renner over av obskøniteter og nakenhet, ofte kun med intensjonen om å provosere. Så var det rett og slett litt virkelighet som ble for skummelt? At det jeg lager skumper borti noens salgbare glansbildeversjon av det vi speiler oss i og omgir oss med tar jeg som et kompliment.

Her har jeg en nyhet til de som ikke har fått det med seg. Serien jeg holder på med er en samtidsskildring! Dette/livet skjer faktisk om man vil det eller ei, og som kunstner føler jeg et ansvar for å oppsøke og formidle det jeg kommer over av inntrykk. Er det å ha det gjenomgående dekorativt rundt seg essensen av de verdiene vi har lyst til å fremstå som for ettertiden? 

 

Jeg har troen på at ting vil endre seg. 2016 har vinglet litt, men det er derfor vi har 2017 :) Jeg vet med sikkerhet at hvis "ting" ikke virker som om de er helt bra akkurat nå, så er det bare fordi vi ikke er helt ferdige ennå.

 

GOD JUL, FORRESTEN ;)!!!

 

M

 

Ps! Silketrykkene fra NYC er straks tilgjengelig på webshop. Bruk det som er igjen av 2016 til å gjøre et "statement"! Ting skjer. Følg med :)!

 

 

 

 

 

STEMNINGSRAPPORT FRA BYGG 80

Tusler rundt og koser meg med en gløgg i hånden og julekaker i rekkevidde. Koselig med små visitter som popper innom. Blir jo ikke helt jobbedag, men jeg kjenner at jeg trenger slike dager også. Gode samtaler og innput rundt det som opptar meg og fyller livet mitt er rene terapien, og tenk det får jeg gratis :).

Jeg vet at jeg har vært svært så tydelig på at det ikke er noen utstilling jeg har her denne helgen, men det er jo allikevel noe eget med røde prikker på atelieret, så de måtte vi ut å kjøpe (Hva er det med kunstnere og røde prikker?) ;)

God helg!!!

M

JULEATELIER 9. – 11. DES. KL. 11.00 – 18.00

Da er det snart jul, og igjen tid for å åpne atelieret for i år. Kunstinteresserte og likesinnede er hjertelig invitert til å komme innom til en uformell titt og prat over en gløgg.

 

Det har vært et innholdsrikt år med mange reiser og innspill.

Fra virksomme kreative dager i vakre Siljan, til en roadtrip i en gammel MGB gjennom Europa, med Brexit som mål. Jeg har fotografert i Berlins gater etter terroranslagene, og har tatt med hjem helt ferske inntrykk fra New York, med antakeligvis vår tids mest omdiskuterte presidentvalg som bakteppe.

Noe av dette har da heldigvis også havnet både på lerret og trykk :)

Jeg har foruten malerier gått i gang med en serie trykk med motiver fra NYC som dere her hjemme vil kunne få være først ute med å se denne helgen. 

 

I tillegg benytter jeg anledningen til å rydde opp på lageret. Når bilder transporteres til og fra utstillinger, så blir det lett noen riper her og der på rammene. Disse er fullt brukbare, men jeg lar de allikevel gå for veldig hyggelige priser(det er jo tross alt jul). Her gjelder tilbudet så langt beholdningen rekker.

 

Obs! for de som ikke har mulighet til å ta turen, så vil de nyeste trykkene være tilgjengelig på Galleri Osebro, som eneste galleri denne helgen.

 

Førjulshilsen fra Merete

YOU´RE NOT MY PRESIDENT

YOU´RE NOT MY PRESIDENT, runget det gjennom gatene av New York. Vi gikk sammen med titusender av demonstranter til Trump Tower for å protestere mot Trumps holdninger mot homofile, afroamerikanere, muslimer og kvinner. Det var dagen etter valget, og de tidligere så lamslåtte New-Yorkerne hadde funnet igjen stemmen. Flagget vaiet på halv stang over hele byen, og selv om Trump´s seier var et faktum var kampen om verdiene ikke over.

Vi hadde satset på å få overvære en historisk begivenhet da vi på valgdagen stod i kø sammen med tusenvis av andre foran valglokalet til Hillary i NYC. Tenk om USA kunne få den første kvinnelige presidenten..  Med amerikanske flagg sto vi etterhvert foran storskjermen og kunne bare holde pusten idet Donald Trump vant stat for stat.

 

Hvordan hadde dette kunne gå til?  Vi brukte dagene i forkant og etter valget til å snakke med og intervjue velgere fra begge sidene. Vi snakket med mennesker som så tydelig var opprørte og triste over resultatet, men også med mennesker som over lang tid hadde følt seg forbigått og manipulert, og som med forventning så frem til en Trump-regjering. Selv om valget sies å være et "white-lash" til USA´s fargede befolkningen,  så finnes det også sympati for de mange av amerikanerne som har mistet troen på en regjering som tydelig ikke bryr seg om enkeltindividets skjebne. Overraskende og radikale valgresultater brer seg parallelt med økende ulikheter gjennom den vestlige verdenen. Det ser ut til at regjeringer og politikere omsider får svar på en politikk som har mindre og mindre gjenklang i befolkningen.

At de amerikanske velgerne i desperasjonen etter endring kun hadde Trump som reellt alternativ er vel i manges øyne den største ulykken. Det er også dette som er det egentlig store spørsmålet som mange har stillt seg. Hvorfor var det disse to kandidatene som stod til valg?

 

Nå er En Passant vel hjemme igjen for denne gang, og tiden kommet for å feste inntrykkene på lerret og film. Følg med :)!!!

Hjertelig takk til anker- og kamerakvinne, Reidun Karlberg Sperre for eventyrlig tålmodig, og ikke minst modig følge ;)!!!

M

TYSKLAND I ALARMBEREDSKAP..

Berlin, en smeltedigel av uendelige kulturer. Et land som i løpet av den siste tiden har vært utsatt for flere terroranslag. For første gang siden den kalde krigen har regjeringen gått ut og rådet befolkningen til å hamstre inn til en eventuell forestående krise. Cyberkrise er gjengangeren. Ikke så mye nevnt i norske aviser, men de overskriftene selger kanskje ikke like mye?  Befolkningen i Tyskland er tydeligvis splittet om temaet, men de fleste tar det med et smil. Varmen slår ned mot et Berlin badet i solskinn, og det er liksom litt for deilig vær til å være engstelig..

Dagene har gått som i en vind. Å lete etter gode motiver kan være en utfordring. Iogmed at jeg utelukkende leter etter speilinger, så er jeg avhengig av at solen står lavt nok på himmelen fra den riktige vinkelen for å kunnefange de beste speilingene. Alt også avhengig av årstid og geografi. Med meg på noen av rundene hadde jeg denne gangen med meg fantastiske Mario til å sjekke lysforhold og sette rammen for noen av motivene. Det gjorde sitt til at vi fant det magiske klokkeslettet til Berlinmotivene, som i månedsskiftet, august/september viste seg å være fra knappe 17.30 til 19.00.

Igjen viste det seg at det ikke går an å ta bilder av absolutt alt man kan tenke seg. Å fotografere inn i bankfilialen foran "Der Bundestag" var kanskje ikke det aller lureste ;)

Stay tuned!

M

ETTERORD..

For en tur :)!!! Det ble begrenset med tid eller ro til å dokumentere turen på bloggen min, da vi for det meste hang over rattet eller vimset rundt med kameraet. MEN turen kan sees fra start til slutt på twitter(@enpassant2016) og Instagram(meretelondal) hvis noen vil ha med seg en mer detaljert utgave(engelsk). Legger til siste artikkel om turen og all verdens takk til fantastiske hjelpere!!!

Hydroparken, Viking, Tormod, Stephan, Ola/MG Norge,  til de utallige som dyttet oss i gang og videre på en tur uten like, og selvfølgelig til alle dere som fulgte oss online. Dere ruler :)!!!

EN PASSANT, NOTODDEN-LONDON 2016. -ET FEELGOODPROSJEKT

Jeg har alltid hatt en sterk trang til å ville forstå og formidle det jeg ser. Men for å virkelig kunne forstå må man av og til ta et godt steg utenfor sin egen komfortsone.


Natt til søndag 19. juni starter jeg sammen med copilot/ankerkvinne, Anne Dale Nevestveit på en "roadtrip" fra Hydroparken på Notodden mot London i en MGB GT. Bilen er produsert i 1973 som jubileumsmodell og er den eneste av denne typen som er igjen i Europa etter at fabrikken Morris Garages i England gikk konkurs i 2005. Vi har vært så utrolig heldige å få låne nettopp denne til å kjøre gjennom landskapet til maleri- og samtidsskildringen En Passant. Jeg gleder meg stort til et gjensyn med noen av historiene i maleriene mine, men ikke minst til å skape nye.

Hydroparken, Notodden.  Offisiell sponsor av En Passant, Notodden-London 2016.

Hydroparken, Notodden.  Offisiell sponsor av En Passant, Notodden-London 2016.

Reisen vil bli en del av en dokumentar om En Passant.  Et samarbeid med Mica Film og produsent Christian Mosvold.

Fokuset i dokumentaren er menneskene bak tallene, uansett hvor i hierarkiet de måtte befinne seg. Vi ønsker å ta pulsen på verden i jakten på verdiene.  Se, lytte og dokumentere.  

Vi vil dele inntrykk og historier allerede mens vi kjører. Latter, glede og gråt. Følg oss på facebook og Twitter, og del gjerne historier med oss!  En Passant. -Limitless

 
 

 

LAMPYRODAE - EN KJÆRLIGHETSHISTORIE

For noen spennende dager. Jeg har brukt de siste ukene på å få på plass den nye serien "Lampyrodae" til lansering i dag, den 12.05.16. Jeg har drevet de fleste rundt meg til vanvidd med deadlines, og måtte dyrt og hellig love grafikeren min å ALDRI lansere noe igjen før produktet var ferdig :D. Men så står vi nå her, mot alle odds, med motiv hvor jeg kjenner igjen den sitrende følelsen fra en sen ettermiddag i Santo Domingo. Stående i ly av tunge trær, som kastet sorte lange tegninger inn på en plass og et bryllup kun opplyst av flakkende lanterner. Det gnistret og summet av forventningsfulle gjester og brudepiker, kjærlighet og latter, og jeg klarte ikke å ta øynene fra det hele..

Jeg har båret denne personlige opplevelsen og disse bildene med meg i mange år, og fikk ingen ro før jeg fikk "fortalt" den videre. Nå er det endelig klart for lansering, og jeg har prøvd å spre tilgangen til trykkene så godt jeg kan fra nord til sør.


Kunstmuseet, Nord-Trøndelag, Namsos

Buskerud Kunstsenter, Drammen

Galleri Osebro, Porsgrunn

Galleri Telemark, Bø i Telemark

www.meretelondal/web-shop

 

Serien består av tre motiver( Lampyrodae I, II og III), 57 cm x 43 cm, til en introduksjonspris av 3.900,- i lanseringsperioden. 12.05.16-01.07.16. Originalpris 4.400,- I tillegg er det laget en spesialrutgave i gull av motivet "Lampyrodae I». Alle motivene er i et begrenset opplag på kun 20 stykk.

Grafikkerien Lampyrodae er på grunn av det begrensede opplaget fordelt og kun tilgjengelig på noen få utvalgte gallerier/kunstmuseum. Det kan være lurt å være tidlig ute, så ta dere en tur, hvis dere er i nærheten :)!

LAMPYRODAE I

LAMPYRODAE I

Som ildfluer spraker vi mykt og forførerisk mot sommernatten og hyller troen på kjærligheten, tross alle prøvelser, igjen og igjen..
LAMPYRODAE II

LAMPYRODAE II

LAMPYRODAE III

LAMPYRODAE III

LAMPYRODAE (GOLDEN EDITION)

LAMPYRODAE (GOLDEN EDITION)